Kaleien

Kaleien is een borsteltechniek waarmee de muur opgevuld wordt door een mengsel van kalk en rivierzand ter bescherming tegen vocht en andere slijtage.

Door dit met een blokborstel aan te brengen krijgt men een streep-effect en maakt het deze techniek nog waardevoller, een storm van vakmanschap en handwerk die een gegeerd en gekoesterd goed symboliseren en tevens een absolute meerwaarde betekenen voor iedere woning.

De kalei kan onbehandeld de tand des tijd overleven, de kalk bevat namelijk een ontsmettende functie maar hou rekening dat de natuur er wel een impact en vat op neemt.

Door ons vochtige klimaat is er een constante oppervlakkige opname en afname van vocht en vuil waardoor vervuiling en groen-aanslag wel mogelijk zijn daarom wordt er vaak aangeraden om deze te overschilderen in een silicaat damp-open verfsysteem in het gewenste kleur.

Water en vuil kan dan niet meer opgenomen worden maar andersom kan de muur wel nog ademen.

Contacteer ons.

Op zoek naar een duurzame en kwalitatieve oplossing voor uw project aan een scherpe prijs? Aarzel niet om ons te contacteren voor een gratis offerte.

Contacteer ons